У Глухові дві школярки взяли «під опіку» стареньку бабусю

29.08.2019

До глухівських журналістів завітала 83-річна місцева мешканка Ніна Григорівна Лузан із проханням написати вдячність юним глухівчанкам, яких вона привела із собою.

Дівчаток звуть Таїсія Гаврильченко (майже 11 років) та Анастасія Самотуга (9). Зі слів старенької, ці діти – дуже добрі, виховані та чуйні. Бабуся з 5 років має інвалідність, страждає на хворобу остеомієліт, у неї не згинається нога. Важко ходити, а вона ще обробляє город, вирощує на ньому гарбузи, картоплю тощо. Мати клаптик землі у відкритому полі – проблематично, адже буває так, що врожай збирає не господар, а хтось чужий. До того ж пенсіонерка скаржиться, що її ображають місцеві підлітки: то картоплю без дозволу візьмуть, то город потопчуть, то дражняться.

Тож мати таких помічниць, як Таїсія та Настуся – велике щастя: школярки і розрадять, і вислухають, і поспівчувають, ще й гостинців принесуть – пригостять стареньку. Звісно ж, така поведінка дівчаток, небайдужість до чужих немічних людей — результат того, що дитину виховує не телефон, а батьки. Матері з татками цих дівчат працюють, але, попри втому і зайнятість, знаходять сили та час, аби вкласти в голови дітей розум та прищепити їм людяність.

kourier.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: