Власник Сумського НВО вніс заставу за Богатирьову

30.08.2019

Народний депутат від партії «Опозиційний блок» Вадим Новинський вніс заставу за ексміністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову, про що він повідомив УНІАНу в кулуарах Верховної Ради – пише «Радіо Свобода». «Вже внесли», – сказав Новинський, уточнивши, що це він особисто зробив.

Нагадаємо: станом на другий квартал 2019 року Сумське НВО належало двом кіпрським компаніям: «Просцено трейдинг» (13,5124% акцій) і .Stremvol Holdings Limited. (83,736%  акцій). Майже половиною акцій останньої (48,9% ), за даними видання БізнесЦензор, належить ще одній іноземній компанії- Great Station Properties. 25 % акцій цієї фірми наприкінці 2012 року придбав»Смарт-холдинг» Вадима Новинського придбав у Володимира Лук’яненка. В. Лук ‘яненко також надав «Смарт-холдингу» опціон на викуп акцій Great Station Properties. Таким чином, група вже стала власницею 10,04% акцій заводу, а в майбутньому могла отримати контроль над 40,04% його акцій.

Печерський районний суд Києва 28 серпня обрав запобіжний захід ексміністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьової у вигляді тримання під вартою на 60 діб з альтернативою застави у 6 мільйонів гривень.

27 серпня стало відомо, що прикордонники затримали в аеропорту «Київ» і передали поліцейським Раїсу Богатирьову. Вона проходить у порушеній Генпрокуратурою справі про розкрадання державних коштів у особливо великих розмірах.

У середині серпня поточного року Голосіївський райсуд Києва своїм рішенням «зобов’язав» Генеральну прокуратуру закрити справу стосовно ексміністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової через відсутність доказів у вчиненні кримінального правопорушення і закінчення термінів досудового розслідування. Прокуратура столиці тоді заявила, що судове засідання відбулося без представника прокуратури і без вивчення матеріалів провадження, а тому прокуратура готує на нього апеляційну скаргу.

Раїса Богатирьова була міністром охорони здоров’я двічі – з січня 1999 до січня 2000 року, а також з лютого 2012 до лютого 2014 року. Звільнена 23 лютого 2014 року постановою Верховної Ради.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: