Школярам Сумщини потрібно 38 автобусів

30.08.2019

Як повідомила директор обласного департаменту освіти і науки Вікторія Гробова, на Сумщині 7819 учнів організовано підвозять до навчальних закладів, що становить 100% від потреби, із них шкільними автобусами — 7547 (96,5%).

Тобто поки гостро стоїть питання покупки і оновлення 38 транспортних засобів. У 2019 передбачена держсубвенція на покупку шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами. Кошти в сумі 7 300,4 тис. грн розподілені для Білопільського, Сумського районів, Хотіньскої ОТГ Сумського району, Краснопільської, Недригайлівської, Новослобідської (Путивльського району) ОТГ. За ці кошти вже придбали по одному автобусу для Хотіньської ОТГ Сумського району та Білопільського району.

За кошти місцевого бюджету придбано один автобус для Чернеччинської ОТГ Охтирського району, ще один автобус на умовах співфінансування (кошти держсубвенції на розвиток ОТГ (90%) і кошти місцевого бюджету (10%)), куплений для Бочечківської ОТГ Конотопського району. Поки що в 4 органах управління освіти тривають тендерні процедури.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: