На Сумщині пенсіонерці обміняли 27 тисяч гривень на паперові сувеніри

31.08.2019

Коли до чергової частини Роменського відділу поліції зателефонувала жителька одного з сіл району і повідомила, що її стареньку матів обдурили аферисти, на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції.

Правоохоронці з‘ясували: кілька годин тому на подвір‘я літньої жительки прийшов незнайомець і запропонував в рамках грошової реформи обмін купюр. Спочатку та відмовилась, однак той не поспішав покидати її господи. Він наполегливо попросив місця, аби сісти, і розклав на столі кілька паперів. Став розповідати про те, що саме сьогодні, до 18:00, йому та місцевій поштарці необхідно обміняти населенню в цьому селі гроші, бо потім вони будуть просто недійсні. У своїй розмові він назвав ім‘я та прізвище листоноші, до того ж, запевнив, що та зараз закінчить обмін у сусідів, і теж сюди підійде.

Літня жінка, почувши знайоме ім‘я, йому повірила, більш того — зізналась, що недавно отримала орендну плату за землю, але гроші обміняє, коли прийде поштарка. Тоді чоловік запропонував: поки тієї немає, з міркувань економії часу нехай жінка винесе гроші, адже йому не лише потрібно перерахувати гроші, а ще й оформити документи. Та погодилась, і візитер, поспіхом перерахувавши купюри, вийняв з кишені пачку нових банкнот, поклав їх на стіл, і поки жінка перераховувала, швидко вийшов. Це насторожило господиню, і вона пішла за ним услід, допитуючись, де ж поділася листоноша. Оскільки літня жінка пересувалась з милицею, а незнайомець майже біг, то, вийшовши на вулицю, вона побачила, як той майже застрибнув у легкову машину, яка тут же рушила геть.

В поліції за даним фактор відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 190 ч. 1 КК України «Шахрайство», та розшукують зловмисника.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: