На Сумщині за рік зафіксували 3 тисячі фактів домашнього насильства

01.09.2019

Понад 3 тисячі фактів домашнього насильства зафіксували працівники поліції Сумщини за цей рік. Цю статистику озвучили  на сьомій зустрічі проекту «Вас чекають у суді». Говорили про те, як захистити себе від насильства в сім’ї.

Марина зі своєю сім’ю переїхала до Сум з Донецька 5 років тому. На цю зустріч прийшла, щоб дізнатись, як себе захистити від чоловіка, який її переслідує: «

Мій чоловік почав виявляти агресію. У 2016 році мені було зламано два ребра, розбита голова. Він у стані алкогольного сп’яніння це зробив. Я зверталась до поліції, його не арештували, проте порушили Кримінальну справу. Ці випадки, вони почали повторюватись. На сьогоднішній день ми знаходимось у стадії розлучення. Що мені робити? У мене маленька дитина. Як я викликаю поліцію, вони мене проводжають додому».

За інформацією поліції, за цей рік правоохоронці зафіксували 3 300 фактів домашнього насильства. Найбільше звернень у Путивлі, Конотопі, Сумах та Охтирському районі.

Ярослав Тарасенко, інспектор управління привентивної діяльності ГУНП Сумщини, говорить: «Законодавство протидії домашньому насильству тільки вступило в дію у цьому році. Тому, поліція працює по новому законодавству. Поліцією області винесено 23 приписи відносно кривдників, по різним районам області, у Сумах також їх вісім чи сім. Наразі зараз є 13 кримінальних проваджень».

sm.suspilne.media/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: