Чим будуть займатися у ВР нові нардепи від Сумщини?

02.09.2019

На сайті Верховної Ради оприлюднений склад і структура комітетів нового парламенту. Хто із народних депутатів від Сумської області до якого комітету подався, а хто залишився осторонь «комітетної» роботи?

Почнемо зі старожилів Верховної Ради, які цього разу були самовисуванцями, Андрія Деркача (округ №159, Глухів) та Ігоря Молотка (округ №160, Шостка).

52-річнийАндрій Деркач є народним депутатом вже більше 20 років, починаючи з обрання в 1998 році у Раду третьої скликання. У попередньому скликанні він був членом комітету з питань бюджету. У цьому ж  – один із 14 нардепів, які не увійшли до жодного.

А ось Ігор Молоток (52 роки), який нардепствує вже третій строк, не змінюючи традиціям, залишився у бюджетному комітеті.

Разом із ним у цьому ж комітеті засідає, обраний по 162-му округу (центр в Охтирці) 34-річний киянин Микола Задорожній, член фракції «Слуга народу», який до того, як стати нардепом був тимчасово безробітнім. Тепер же пан Задорожний — спеціаліст по бюджету у Верховній Раді. До слова, у Вікіпедії, на відміну від сайту Верховної Ради, можна знайти більш детальну біографію Задорожнього. Тут сказано, що він «український шоумен, ведучий та організатор святкових заходів, Працював у івент-агенції GB Event by Kvartal 95, був учасником гумористичної групи «Брати Гагаріни», що виступала на телепроекті «Бійцівський клуб», а ще він менеджер зі збуту і постачання, а за фахом — вчитель фізики та інформатики.

Обрана від Сум (округ №157) ще одна 34-річна «слуга народу» Тетяна Рябуха буде працювати у Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики. Нагадаємо, до обрання нардепом вона кілька років пропрацювала вчителем початкових класів у школі №10. Скільки саме пропрацювала і коли саме отримала педагогічну освіту — ані на сайті Верховної ради, ані на сайті ЦВК інформації немає. Так само, як і у Вікіпедії, де сказано, що вона «український громадський діяч».

Іще один «слуга народу» з педосвітою, 24-річний Михайло Ананченко, записався у Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Він до отримання мандату працював помічником Сумського міського голови. У Вікіпедії окрім цього про юного нардепа сказано: «український громадський активіст, волонтер, студентський президент України, голова Української молодіжної ради». Він, нагадаю, потрапив до Верховної Ради за списками партії «Слуга народу».

Його колега про фракції від округу №161 (центр у Ромнах) 38-річний сумчанин Максим Гузенко увійшов до складу Комітету з питань аграрної та земельної політики. Відповідно до офіційної біографії, пан Гузенко до обрання нардепом займався агробізнесом і був директором агропідприємства.

35-річний киянин із шосткинською пропискою Артем Ковальов, який пройшов до ВР за списком «Слуги народу», потрапив до Комітету з питань транспорту та інфраструктури. У його офіційній біографії зазначено тільки попереднє місце роботи – гендиректор ТОВ «УНІАН» (входить до холдингу «1+1 Media»), у Вікіпедії також зазначено, що паралельно він обіймає посаду фінансового директора компанії «1+1 Інтернет».

35-річний приватний підприємець із Києва Ігор Васильєв, якого обрали в нардепи мешканці Сумщини по 158-му округу (із центром у Білопіллі) подався до Комітету з питань цифрової трансформації.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: