У Сумах скасовано рішення суду щодо довічно ув’язненого

02.09.2019

За апеляційною скаргою прокуратури Сумської області рішенням Сумського апеляційного суду від 27 серпня 2019 року скасовано ухвалу суду першої інстанції, якою засудженому до довічного позбавлення волі було замінено найвищу міру покарання на 20 років позбавлення волі.

Встановлено, що у 2004 році особу було засуджено до довічного позбавлення волі за вчинення низки злочинів, зокрема умисного вбивства з корисливих мотивів, замаху на умисне вбивство двох і більше осіб, розбою. На даний час засуджений відбув 15 років призначеного йому покарання. Однак, посилаючись на міжнародне законодавство, суд першої інстанції замінив засудженому довічне ув’язнення на 20 років позбавлення волі.

У своїй апеляційній скарзі прокурор наголошував, що заміна невідбутої частини покарання більш м’яким не розповсюджується на осіб, засуджених до довічного позбавлення волі. Водночас в КК України немає механізму реалізації заміни довічного ув’язнення на строкове. 

Сумський апеляційний суд погодився з доводами прокуратури, відтак особа залишається засудженою до довічного позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: