Тростянець відвідали нащадки відомого цукрозаводчика Кеніга

02.09.2019

Леопольд Кеніг — петербузький німець, великий цукрозаводчик , купець першої гільдії, член імператорського Вільного економічного товариства залишив величезний слід в історії Тростянця! Він придбав Тростянець у 1874 році, згодом став власником двох цукрових і одного рафінадного заводів в маєтку Тростянець. Через центр його маєтку проходила залізниця, тоді й створено станцію Смородине. У 1881 році у маєтку з’явилася власна телефонна станція, а ще через три роки запрацювала нова лікарня…

Нащадки династії Кенігів цікавляться усім, що пов’язане з життям їхнього знаменитого прадіда на українській землі. Кілька років тому Тростянецька міська рада налагодила зв’язки з пра-пра-правнучкоюЛеопольда Кеніга пані Сібіллою, й з тих пір вона буває в Тростянці, цікавиться його історичною спадщиною, життям його людей і надає благодійну допомогу для культурного розвитку міста.

Цього разу пані Сібілла Страк-Циммерман завітала до Тростянця з двома синами, з племінниками та іншими членами великої німецької родини Кенігів! Рідня великого цукрозаводчика жваво цікавилася усім, що пов’язане з його ім’ям: у пеший день візиту, 31 серпня, побували біля пам’ятника Л. Є. Кенігу, в садибі Л. Є. Кеніга, де розташована його музейна кімната. Під час другого дня візиту особливе враження на родину Кенігів справив історичний музей міської школи № 2, й те, що школа розташована на вулиці, яка носить ім’я Леопольда Кеніга.

Програма візиту була дуже насиченою. Пані Сібілія зі своєю родиною 1-го вересня побувала на загальноміському святі Першого дзвоника. Потім у залі засідань тростянецької міської ради Юрій Бова, міський голова, провів для закордонної делегації презентацію «Досягнення та плани Тростянецької громади 2018-2025 роки».

Далі гості з Німеччини вирушили до Вознесенського храму, потім — до Тростянецької публічної бібліотеки. Пані Сібілія була рік тому в оновленій дитячій бібліотеці, й цього разу була у захваті від нових змін в дорослому відділенні. Вона також з задоволенням оглянула книжки, придбані завдяки її спонсорській допомозі в сумі 7 тисяч євро, повідомляє Тростянецька міська рада.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: