Як голосували нардепи Сумщини за зняття депутатської недоторканності?

03.09.2019

Сьогодні під час пленарного засідання Верховної Ради України було прийнято законопроект про зняття депутатської недоторканності.

373 депутати із 408 присутніх підтримали законопроект. Серед тих, хто проголосував “За”, — і нардепи Сумщини: Тетяна Рябуха, Ігор Василів, Максим Гузенко, Микола Задорожній, Ігор Молоток. Андрій Деркач не голосував за прийняття законопроекту.

Зазначимо, зі ст.80 Конституції прибрали положення щодо гарантованої депутатської недоторканності, а також про те, що нардепи не можуть бути без згоди Верховної Ради притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані, а також про те, що їм гарантується депутатська недоторканність. Уже з 1 січня 2020 року всі депутати стануть офіційно “доторканними”, але можливості для політичних переслідувань через парламентську діяльність будуть зведені до мінімуму. Прийнятий документ передбачає, що депутатів не можна буде посадити за їхні висловлювання. Проте кожен із депутатів нестиме відповідальність за кримінальні правопорушення. Народні депутати не нестимуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання в парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

sumypost.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: