У Глухові п’яний водій наполегливо хотів дати хабаря поліцейським

03.09.2019

Подія сталася в Глухові. Увагу працівників групи реагування патрульної поліції, які несли службу по охороні громадського порядку в місті. привернув увагу мопедист, який їхав без шолома і за всіма зовнішніми ознаками перебував у стані алкогольного сп’яніння. Чоловіка зупинили, ним виявися 39-річний місцевий житель. Від нього був чутний сильний запах алкоголю. Під час складання адміністративних матеріалів, порушник запропонував поліцейським гроші аби уникнути відповідальності.

Патрульні роз’яснили, що подібна пропозиція тягне за собою кримінальну відповідальність, але чоловік наполягав на своєму.

Поліцейські від пропозиції відмовились, а дії порушника кваліфікували за ознаками ч. 1 ст 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», яке передбачає позбавленні волі на строк від двох до чотирьох років та за ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного», яка передбачає накладення штрафу у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Даний випадок є не першим у місті Глухів. Лише за останні два тижні поліцейські відкрили три кримінальні провадження за пропозицією неправомірної вигоди.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: