ОТГ Сумщини можуть отримати до 3-х млн грн на «культурні» проекти

03.09.2019

Від двохсот тисяч до трьох мільйонів гривень можуть отримати об’єднані територіальні громади на реалізацію проекту в галузі культури. Кошти від Міністерства культури України отримають ті, хто запропонує найкращі ідеї.

Про умови конкурсу говорили сьогодні організатори та представники громад під час інформаційної зустрічі у Сумах. На заході були присутні понад тридцять представників ОТГ та органів місцевого самоврядування з Сумської, Полтавської та Чернігівської областей.

«У нас є така горюнська культура. Її треба зберегти. У нас вже там такі бабусі, які дуже застарі, – і ми хочемо для них створити студію звукозапису для збереження автентичного фольклору»,  – говорить представниця с. Нова Слобода (Сумська область) Тетяна Лучанінова.

«Ми хотіли би популяризувати творчість такого великого композитора, який проживав деякий час у нашому місті, музична школа носить його ім’я і відновідно у нас проект пов’язаний з творчістю Левка Ревуцького, який направлений як і на популяризацію його творчості і, в першу чергу, на популяризацію серед молоді. Наш проект – мультидисциплінарний, який передбачає оновлення музейної кімнати Ревуцького і проведення саме фестивалю дитячої фольклорної творчості», – розповідає представниця м. Прилуки (Чернігівська область) Катерина Мовчан.

«Маленькі проекти – вони можуть бути профінансовані орієнтовно десь – від 200 тисяч гривень, великі, середні і великі проекти – це від 1 мільйону до 3 мільйонів гривень. Ті 60 громад, які будуть відібрані, вони пройдуть три етапи роботи. Це – перше – розробка ідеї самої, з тих ідей, які вони запропонують, будуть відібрані. Ті ідеї, на які будуть прописуватися проекти, потім вони отримають двотижневе домашнє завдання. Потім буде друга інформаційна зустріч, на яку вони теж мають приїхати, взяти участь. Вже буде детальний план роботи розроблений. І третій етап – інформаційна зустріч, через два тижні. Це вже – це вже розробка бюджетування. І теж двотижневе домашнє завдання», – говорить співорганізаторка  зустрічі Емма Маринкевич.

Заяви на конкурс прийматимуть до 10 вересня. Його переможців визначать у листопаді.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: