На Сумщині «обмежили» природоохоронні території

03.09.2019

У Сумській області завершено роботи зі встановлення інформаційно-охоронних та межових знаків на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду. Знаки встановлено на об’єктах природно-заповідного фонду місцевого значення.

За кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на виконання «Програми охорони навколишнього природного середовища Сумської області на 2019-2021 роки» на територіях 9 новостворених об’єктів природно-заповідного фонду встановлено 9 інформаційних щитів, 15 інформаційно-охоронних та 24 межових знака державного зразка.

Знаки встановлено на об’єктах природно-заповідного фонду місцевого значення: заказниках – «Городище» (Лебединський район), «Чехів яр», «Великописарівські кургани» (Великовисарівський район), «Колядинецький» (Липоводолинський район), «Холодниківський», «Губарівщина» (Роменський район), «Краснопільський», «Грузне» (Краснопільський район) та пам’ятці природи – «Андріяшівський дуб» (Роменський район).

Довідково: Головним завданням встановлення інформаційних та охоронних знаків є забезпечення інформованості та природоохоронне виховання населення. Інформативність знаків дозволяє попередити про наявність, категорію та межі природно-заповідних об’єктів, а також про їхнє підпорядкування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: