З’явилися подробиці про сумського автовикрадача-невдаху

04.09.2019

Як уже повідомляли «Сумські дебати», вчора, 3 вересня, близько 20-ї години, у Сумах  чоловік незаконно заволодів авто і врізався на ньому в дерево. Патрульна поліція розкрила подробиці події.

Заявник повідомив, що день тому залишив автомобіль Ford Fusion у своєму гаражі на вулиці Охтирській, а щойно виявив його зникнення. Також він додав, що доступ до приміщення мав лише його знайомий.

Орієнтування направили всім екіпажам патрульної поліції. Уже за 20 хвилин, під час патрулювання вулиці Охтирської, патрульні роти тактико-оперативного реагування (ТОР) побачили схожий за описом автомобіль. Охоронці порядку подали керманичу сигнал про зупинку, однак той не реагував на їхні вимоги, натомість лише збільшував швидкість. Розпочалося переслідування, під час якого водій легковика створював аварійно-небезпечні ситуації на дорозі.

Виїхавши на перехрестя з вулицею Харківською, керманич не впорався з керуванням, після чого пошкодивши бордюр, виїхав за межі проїжджої частини, де подальший рух автівки зупинило дерево. Однак це не зупинило самого чоловіка. Він, залишивши транспортний засіб, кинувся втікати, але патрульні були більш спритні. ТОРівці наздогнали та затримали чоловіка. Ним виявився саме той 30-річний товариш заявника. До того ж, сумчанин мав явні ознаки алкогольного сп’яніння та не мав необхідних для водія документів на право керування. У присутності двох свідків він пройшов огляд на стан сп’яніння. Прилад зафіксував 1,79 проміле, що перевищує допустиму норму майже в 9 разів.

Інспектори патрульної поліції склали на чоловіка адмінпротоколи за ст. 130 (керування в стані сп’яніння) КУпАП, ч.2 ст. 139 (пошкодження дорожніх споруд, що спричинили пошкодження транспортних засобів) КУпАП, ст. 124 (вчинення ДТП) КУпАП, ч.3 ст. 126 (керування особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження в праві керування транспортними засобами) КУпАП та адмінпостанову за ст. 126 (керування без відповідних документів) КУпАП. Правопорушника відсторонили від керування, а на місце події викликали слідчо-оперативну групу Сумського відділку поліції.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 289. (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене з проникненням у приміщення чи інше сховище) ККУ. Санкція даної статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: