Перевірка показала перевищення повноважень виконкому Тростянецької міськради

05.09.2019

За зверненням мешканців гуртожитку по вул. Заводська, 1, міста Тростянець Сумської області Головним управління Держпродспоживслужби в Сумській області проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) дочірнього підприємства «Комунжитло» комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецьке житлово-комунальне управління» з питань формування, встановлення та застосування тарифів на житлово-комунальні послуги. Під час заходу встановлено, що з 01.06.2019 на підприємстві застосовуються тарифи згідно рішення виконавчого комітету Тростянецької міської ради від 10.05.2019 р. № 235 «Про затвердження тарифу на послуги з управління багатоквартирним будинком, а саме гуртожитком по вул. Заводська , 1, які надає дочірнє підприємство «Комунжитло» комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецьке ЖЕУ», яким затверджений тариф з управління багатоквартирним будинком у розмірі 19 грн./кв. м. Прийняття даного рішення не відповідає діючому законодавству.

За результатом перевірки дочірньому підприємству «Комунжитло» комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецьке житлово-комунальне управління» наданий припис щодо усунення порушення порядку формування, встановлення та застосування ціни на послугу з управління багатоквартирним будинком. На керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 165-2 КУпАП.

Виконавчому комітету Тростянецької міської ради наданий лист стосовно скасування рішення від 10.05.2019 р. № 235 «Про затвердження тарифу на послуги з управління багатоквартирним будинком, а саме гуртожитком по вул. Заводська, 1, які надає дочірнє підприємство «Комунжитло» комунального підприємства Тростянецької міської ради «Тростянецьке ЖЕУ» прийнятого в порушення діючого законодавства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: