На Роменщині горе-матір суд позбавив батьківських прав

05.09.2019

Таке заочне рішення було прийнято судом стосовно 21 річної жінки, місце реєстрації с.Коржі, Роменського району, яку було позбавлено батьківських прав відносно малолітніх дітей: хлопчиків 2014, 2016 років народження, повідомляє прес-служба Роменського міськрайонного суду.

12 липня 2019 року Орган опіки та піклування виконавчого комітету Коржівської сільської ради Роменського району Сумської області в інтересах малолітніх дітей звернувся до суду з позовом до громадянки В., третя особа: служба у справах дітей Роменської районної державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав.

Позовні вимоги були мотивовані тим, що гр. В. є матір’ю малолітніх дітей. Відомості про батька у свідоцтвах про народження дітей записані зі слів матері.

Рішенням Роменського міськрайонного суду Сумської області від 22 червня 2017 року малолітні діти були відібрані у матері без позбавлення батьківських прав, у зв’язку з виникнення безпосередньої загрози життю та здоров’ю дітей та були влаштовані до Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини.

За час перебування дітей у дитячому будинку мати жодного разу їх не відвідала, не цікавилася їхнім життям і взагалі участі в їх вихованні не приймала та не виконувала батьківські обов’язки.

Розпорядженням голови Роменської районної державної адміністрації дітям було надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

З серпня 2017 року діти знаходяться в прийомній сім’ї де для них створені всі належні умови та прийомні батьки турбуються за них.

Згідно з поясненнями горе-матері В. наданого останньою 30 травня 2018 року голові сільської ради ( де вона на той час мешкала) вбачається, що на даний час вона не працює, власного житла не має, тому не може займатись вихованням своїх дітей.

Відповідно до висновку органу опіки та піклування Роменської районної державної адміністрації встановлено, що позбавлення батьківських прав громадянки В. відносно її малолітніх дітей є доцільним та таким, що повністю відповідає інтересам дітей.

Відповідачка у судове засідання не з`явилася, про день, час та місце розгляду справи повідомлялась належним чином.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про задоволення позовних вимог і позбавив жінку батьківських прав.

Заочне рішення суду не набуло законної сили і заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: