Апеляційний суд збільшив терміни розбійникам, які напали на «мінялу»

05.09.2019

Про це повідомляє Шосткинська місцева прокуратура. Двоє 21-річних молодиків, які скоїли розбійний напад, отримали справедливе покарання.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що 29 квітня 2018 року в м. Шостка двоє осіб намагались відібрати сумку в потерпілого. Нападники знали, що чоловік займається обміном валют, відтак із собою в нього повинна бути готівка. Того дня, озброївшись битою, вони зайшли в під’їзд багатоквартирного будинку, де на сходах між 1 та 2 поверхами чекали його повернення додому. Близько 14 год. 40 хв. у під’їзд зайшов потерпілий. Коли чоловік почав підніматись по сходах, один із нападників ударив його ззаду по голові битою та намагався вирвати з рук барсетку. Потерпілий не розгубився, почав чинити опір та схопив одного з нападників. Інший втік. Затриманого нападника потерпілий затягнув у квартиру та викликав поліцію. Через декілька годин співробітники поліції затримали іншого.

«Суд першої інстанції визнав обох обвинувачених винними в інкримінованому злочині за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений групою осіб) КК України та засудив до 3 років позбавлення волі. Шосткинська місцева прокуратура не погодилась з таким рішенням суду та оскаржила його в апеляційній інстанції. Вироком Полтавського апеляційного суду від 3 вересня 2019 року обвинуваченому, який ударив потерпілого битою по голові, призначено покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі. Його співучасник проведе за гратами 7 років. Вирок набрав законної сили з моменту проголошення», – розповів прокурор Шосткинської місцевої прокуратури В’ячеслав Шкатула, повідомляє Прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: