Джакузі, перукарня і тренажерний зал: Оприлюднили фото колонії, де відбуватиме покарання Зайцева, яка збила на смерть сумчанина

05.09.2019

Стало відомо, в яких умовах відбуватиме покарання Олена Зайцева – винуватиця смертельної ДТП на вулиці Сумській у Харкові. Тоді загинуло 6 людей (у тому числі й уродженець нашого міста Олександр Євтєєв), ще 5 були травмовані.

Нагадаємо, 8 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської з провулком Мечникова в центрі Харкова зіткнулися автомобілі Lexus і Volkswagen Touareg. Першим авто керувала 20-річна Олена Зайцева, другим – Геннадій Дронов. Від зіткнення авто Зайцевої вилетіло на тротуар і на смерть збило групу пішоходів.

Суд у цій справі тривав більше року, відбулося приблизно 60 засідань. І Зайцева, і Дронов на судових дебатах визнали свою провину у скоєнні аварії.

2 вересня 2019 року Зайцеву етапували до Покровського виправного центру №79. У мережі з’явилися фото закладу позбавлення волі.

Що відомо про колонію? Тут відбувають покарання жінки, яких засудили за тяжкі злочини, вчинені з необережності, або за умисні злочини невеликої та середньої тяжкості.

З 1 січня 2005 року виправну колонію перепрофілювали на виправний центр для утримання жінок, засуджених до обмеження волі, з сектором мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання.

Основним видом діяльності колонії є легка промисловість. Засуджені зобов’язані працювати і отримують за це заробітну плату, з якої відраховують плату виправному закладу за харчування, побутове забезпечення та інші послуги.

Жінки проживають у 4-поверховому гуртожитку. На території є медпункт, пральня, перукарня, бібліотека, тренажерний зал і каплиця.

Жінки мають можливість самостійно готувати їжу на кухні. У покращених номерах передбачений душ з джакузі.

Є кімнати для зустрічей з рідними і навіть для психологічного розвантаження.

Джерело: lenta.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: