Донька просить врятувати її матір

05.09.2019

Жительці Шостки Ковальчук Валентині Степанівні у травні цього року поставили діагноз «рак молочної залози другої стадії, з метастазами». Ця страшна звістка розділила життя невеличкої сім’ї  на «до» та «після», розповідає донька хворої Світлана.

«Завдяки допомозі моїх колег з телекомпанії «Акцент» та газети «Полісся», родичів, друзів і знайомих, вдалося зібрати кошти на операцію, чотири курси хіміотерапії, супутнє лікування та лабораторні дослідження.

Далі мамі призначили наступний етап лікування – препаратом герцептин, який потрібно вводити кожні три тижні протягом півроку. Одна його доза (600 мл.) коштує в середньому 40-50 тис. гривень. Тобто, увесь курс лікування їй обійдеться приблизно в 300 тисяч гривень. Від тієї рідкісної форми раку — HER+++ (прогресуючого і активного), який виявили у моєї мами, на жаль іншої альтернативи, ніж герцептин, сьогодні не існує.

Мамі 66 років. Пенсію вона отримує невеличку – 2 тисячі гривень. Половина цих грошей йде на оплату комунальних послуг. Мій батько – інвалід першої групи (артроз тазостегнових суглобів), пересувається на милицях тільки в межах квартири. Пенсія у нього теж мізерна – більша частина якої витрачається на ліки. Моя зарплата журналіста, на жаль, не дозволяє покрити усі витрати на лікування моєї мами. Окрім цього у мене підростає донька, якій чотири роки і яку я виховую сама.

Поки я була на роботі, мама увесь свій час приділяла єдиній і такій довгоочікуваній онучці. Відтепер, через хворобу, вона не може цього робити. Понад усе вона мріє побачити як зростає її маленька «пташечка», продовжувати брати участь в житті своєї сім’ї , а також допомагати моєму батькові, якому потрібен щоденний догляд.

Я вірю, що лікування герцептином допоможе запобігти рецидиву хвороби і поверне мою матусю до повноцінного життя. Але сума, яка потрібна для придбання цього препарату, є непідйомною для нашої сім’ї.

Тому звертаюся до усіх небайдужих людей з проханням допомогти моїй мамі у лікуванні.

Карта Приватбанку №4978 6344 4446 Ковальчук Валентина Степанівна.

Телефон для зв’язку: (066) 705-84-51, донька Світлана», — повідомляє Світлана.

shostka-news.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: