У Сумах планують підняти тарифи на воду

08.09.2019

Тарифи на водопостачання та водовідведення у Сумах для населення приватного сектору та бюджетних організацій мають підвищитися на шість та дев’ять відсотків відповідно. Про це розповів завідувач сектору Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Костянтин Безносохін під час відкритого обговорення встановлення нових тарифів. Сюди прийшли чиновники з мерії та працівники КП «Міськводоканал». Від громадськості на слуханнях представників не було.

«На централізоване водопостачання 8,16 грн за один кубічний метр без податку на додану вартість, на централізоване водовідведення 8,02 грн за один кубічний метр без податку на додану вартість. На зміну тарифу вплинув такий чинник, як витрати на оплату праці разом з єдиним внеском на загальнообовязкове соціальне страхування та ціна на електроенергію», — говорить завідувач сектору НКРЕКП Костянтин Безносохін.

«Запропонований був тариф НКРЕКП на засіданні 23 серпня 19 року — 8,34 грн за кубометр на централізоване водопостачання і 8,02 грн за кубометр на централізоване водовідведення. В процесі — розміщення об’яви у нас на сайті, і зараз НКРЕКП врахувало зміни по електроенергії по розподілу в бік зменшення. Цей тариф покриває на 90% фактичні витрати на сьогоднішній день по водопостачанню і 92% фактичні витрати по водовідведенню», — розповіла начальниця відділу КП «Міськводоканал» Сумської міськради Людмила Наталуха.

За словами Людмили Наталухи, після обговорення запропоновані тарифи на 2019 рік має остаточно затвердити регулятор. Вступатимуть вони у дію з моменту опублікування в офіційному віснику відомства.

«Я згоден з тим, що треба підвищувати, тому що кожен місяць відбувається накопичування боргів. Ці борги штучно створюються тим, що є невідповідність тарифу і витрат, які закладені в тариф, який раніше був. І трапляється така ситуація, що тариф, який діє на сьогоднішній день, який ще тільки пройшов обговорення, він тільки наближується до економічно-обгрунтованого, тобто який покриває витрати», — сказав представник ГО «Житловий експерт» Олексій Пархомчук.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: