У Сумах пройшла виставка військової техніки, ретроавто і байків

08.09.2019

Учора, 7 вересня, у рамках Дня міста на головній площі Сум пройшла виставка військової, комунальної техніки, ретроавтомобілів та байків. Усі бажаючі могли сфотографуватися і навіть відчути себе за кермом чоппера або бронемашини.

На площі Незалежності було декілька локацій. Найбільше розмаїття — у мотоциклісті: від великих чопперів до скутерів. На змаганнях серед мотоциклістів на повільність їзди були всі рівні, не зважаючи на марку та об’єм двигуна. В один бік учасники мали проїхати «змійкою», в інший бік – по прямій. Той, хто приїжджав до фінішу останній – той і переміг.

За словами колекціонера автораритетів Івана Ярошенка, він придбав представницьке авто радянських часів ГАЗ-12 «ЗІМ» десять років тому у вигляді металобрухту. Історія марки була такою: «Це був міністерський автомобіль, 21357 штук, із них десь 19 тисяч були чорного кольору, возили міністрів та інших високоповажних людей, близько тисячі були пофарбовані в темно-сірий колір і працювали як таксі в столицях союзних республік, і близько тисячі «ГАЗ-12В» — це був санітарний автомобіль».

Серед раритетних авто на виставці — не тільки представники радянського автопрому: «Волги», «Москвичі», «Запорпожець», а й «БМВ», «Вілліс». БТР нацгвардійців 1960-го року випуску теж міг скласти їм компанію.

Прикордонники показали сучасні броньовики вітчизняного виробництва – «КрАЗ Кугуар» . Юні відвідувачі цікавилися і мирною технікою сумських комунальників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: