У Конотопі відкрили німецький командний бункер

10.09.2019

На території відділу Конотопського міського краєзнавчого музею ім.О.М.Лазаревського «Музей авіації» відбулось відкриття відреставрованого німецького командного бункера.

Німецький командний бункер, що розташований на території музею, був збудований в часи Другої світової війни під час окупації нацистськими військами нашого міста, поблизу вже зруйнованої споруди управління польотів, для забезпечення захисту німецького командування під час авіаційних нальотів радянських військ.

Даний бункер є унікальним, адже загалом в світі збереглися два подібних укриття – це «Бункер оборони Кенінгсберга під командуванням Ляша» та вищезгаданий бункер в м.Конотоп на території музею авіації.

В ньому розміщувався резервний командний пункт з всіма притаманними йому приміщеннями: кімната командування, радіовузол, в кількості 2-х кімнат, резервна дизель генераторна, кімната відпочинку особового складу, та приміщення для збереження паперів. Бункер забезпечений індивідуальною вентиляцією та опаленням. Виставка побудована за хронологічно-тематичним принципом: «Довоєнної історії аеродрому та Конотопської повітряної школи»; «Оборона Конотопа в 1941 році та табори для військовополонених на території міста»; «Німецький командний пункт», «Німецький радіовузол», «Житлова кімната німецьких військових» та резервні приміщення.

Відкриття бункеру стало можливим завдяки взаємодії керівництва міста, депутатського корпусу, працівників установ і закладів культури та місцевих реконструкторів на чолі з Олександром Акулічем.

konotop.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: