На Сумщині запрацювала «Лісова варта»

10.09.2019

На Сумщині у складі рейдових бригад працівники лісової охорони лісгоспів чатує “Лісова варта”.

«Наше основне завдання – це проведення рейдів для охорони лісових насаджень. У складі рейдових бригад працівники лісової охорони лісгоспів. Робота у нас ненормована. В основному, браконьєри люблять «полювати» чи живись лісовими багатствами у нічний час. Тому, коли всі сплять, ми охороняємо лісовий спокій. Ми забезпечені машинами з підвищеною прохідністю, тепловізорами, квадрокоптерами, зброєю. За минулий рік загалом зробили 205 виїздів.

На порушників було складено 60 протоколів: 29 за порушення законодавства по мисливській діяльності та 31 – по лісогосподарській», – говорить начальник відділу охорони та захисту лісу Конотопського лісгоспу, голова обласної організації «Лісівник-атовець» та керівник рейдової бригади лісгоспу «Лісова варта» Євген Лаврик.

У тому, що охорона спокою у сумських лісах покладена на надійні плечі, можна було переконатись вочевидь на обласному Лісівничому святі, яке днями відбулось у Кролевці. Там конотопська «Лісова варта» представили увазі глядачів елементи своїх тренувань. Найбільш охочі мали змогу позмагатися з охоронцями лісу та пересвідчитись особисто, що з хлопцями з такою фізичною підготовкою краще «не сперечатись».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: