Одному з керівників «Укроборонпрому» повідомили про підозру в розтраті 1 млн грн

10.09.2019

Військова прокуратура Сумського гарнізону повідомила про підозру в розтраті майже 1 млн гривень з державного бюджету керівнику одного з підприємств «Укроборонпрому». Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«Направлені Міноборони 917 726 гривень призначалися на виконання державного оборонного замовлення з виготовлення озброєння для ЗСУ. Військовою  прокуратурою Сумського гарнізону повідомлено про підозру директору  ДП «Державний  науково-дослідний інститут хімічних продуктів», який входить до складу ДК «Укроборонпром», та директору приватного товариства у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого  ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України», – сказано у повідомленні.

Слідством встановлено, що директор держпідприємства протягом 2019 року розтратив,  а посадові особи ТОВ  привласнили   бюджетні  кошти в сумі  917 726 грн, призначені на виготовлення озброєння для військовослужбовців ЗСУ.

Наразі тривають подальші слідчі (розшукові) дії щодо встановлення всіх обставин вчинення злочину та інших осіб, причетних до  його вчинення.

У службових приміщеннях Кабміну, ДПСУ, ДФС та ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» проходять обшуки.

Раніше у Генеральній прокуратурі України 22 липня повідомляли, що cпівробітники Генпрокуратури спільно з СБУ провели обшуки в службових приміщеннях Кабміну, Держприкордонслужби, Фіскальної служби і підприємства «Спецтехноекспорт» у кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів на суму понад 6 мільйонів доларів, в якому фігурує ДП «Укроборонпром».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: