У сумських чиновників заберуть надбавки за держслужбу?

11.09.2019

ВР має намір ввести контрактну форму держслужби і ліквідувати надбавки за ранг держслужбовця. За прийняття законопроекту №1066 про перезавантаження державної влади за основу проголосували 273 депутати при мінімально необхідних 226.

Документом запроваджуються зміни в частині обмеження дії законодавства про працю на держслужбу, спрощення порядку прийняття на держслужбу і звільнення з посади, підвищення відповідальності держслужбовців за досягнення результатів своєї діяльності , усунення зайвих проміжних органів оскарження, при збереженні безумовного права на судове оскарження, введення можливості контрактної держслужби.

Документ ліквідує поняття «працівники держорганів, які виконують функції з обслуговування» і встановлення рангів. Також законопроект ліквідує надбавки за ранг держслужбовця, виплати по додатковому навантаженню в зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього держслужбовця в розмірі 50% його посадового окладу, виплати по додатковому навантаженню в зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою держслужби за рахунок економії фонду посадового окладу за відповідною посадою. Крім цього, документом передбачено введення контрактної форми проходження держслужби. Також спрощується процес припинення держслужби з ініціативи суб’єкта призначення, який може здійснюватися також в разі ліквідації держоргану і встановлення невідповідності держслужбовця займаної посади при проходженні держслужби.

glavcom.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: