Серед лісу під Сумами ведеться будівництво

12.09.2019

У Баранівському урочищі ведеться будівництво серед лісу. Кому воно належить і хто веде будівництво ми намагалися з’ясувати. Ця місцевість на публічній кадастровій карті і на карті «Сумського агролісгоспу». За словами головного лісничого ДП «Сумський агролісгосп» Віталія Варавіна, це ділянка між землями Держлісгоспу та Агролісу:

«По нашим картам, по плану лісонасаджень, воно виключено з нашої карти, бо це є галявина. Вона, можливо, належить або до селищної ради, або я не знаю хто там є конкретний власник, але до нас вона точно не належить ця галявина».

Ця ж місцевість на Баранівці в березовому гаю. Сама ділянка розташована у межах Великочернеччинської сільради. Інформації про власника чи забудовника тут немає. Говорить в.о. начальника Держекоінспекції Сумщини Олександр Уваров:

«За інформацією працівників лісового господарства – Дочірнього підприємства «Сумський агролісгосп», на сьогоднішній день проводяться слідчі дії, в них вилучені документи, відповідно до цих земельних ділянок, вилучена картографія і на сьогоднішній день, я так розумію, слідчі встановлюють коло осіб, причетних до цих всіх дій – до вилучення земель лісового фонду у приватну власність».

За словами Олександра Уварова, справу по цій ділянці ведуть працівники обласного Управління захисту економіки Нацполіції. Речниця департаменту захисту економіки Нацполіції Наталія Калиновська телефоном повідомила, що у їхнього відомства немає в провадженні такої справи.

В єдиному реєстрі судових рішень є ухвала Зарічного районного суду від 12 серпня цього року про арешт документів вилучених під час обшуку у «Сумському агролісгоспі» в рамках кримінального провадження. Мова про можливе незаконне виділення трьох земельних ділянок у приватну власність у межах цієї ж Великочернечинської сільради — загальною площею майже 2 гектари у лісі, біля села Вільшанка Сумського району.

Загалом у реєстрі значиться 16 кримінальних справ щодо крадіжок з лісів Агролісгоспу та махінацій з його землями. Працівники «Агролісгоспу» визнані винними у трьох з них. По чотирьом працівникам винесені обвинувальні вироки з умовними термінами покарань. Одному з лісників призначили виплату штрафу у 850 грн, при цьому доведено нанесені збитки на 76 тис грн.

Речниця головного управління Держгеокадастру області Ольга Гречка телефоном сказала, що за заявою про будівництво на Баранівці управлінням проводиться перевірка, про результати розкажуть за тиждень.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: