Гості скоїли розбійний напад на господаря будинку і його брата

12.09.2019

Подія сталася вчора в Недригайлівському районі. Першими потерпілих в будинку побачив їх сусід. Він викликав і швидку і поліцію. Медики, які прибули на місце події діагностували в одного з них численні забої обличчя та голови, другий відбувся ссаднами. Під час спілкування з потерпілими, правоохоронці відтворили картину того, що сталося.

Того дня господар будинку познайомився з двома жителями сусіднього села та запросив їх до себе в гості. Зайшов на чарчину і його брат. Через деякий час господар пішов відпочивати, а коли прокинувся, побачив, як один з гостей розбирає в будинку його піч, аби витягти звідти металеві запчастини, а інший відкручує супутникову антену. На запитання що відбувається, зловмисники почали його жорстоко бити. Свідком побиття став брат..Дісталось і йому. Гості, прихопивши із собою мобільний телефон, зварювальний апарат та супутникову антену хутко вибігли з хати.

« На розкриття цього зухвалого злочину був задіяний весь особовий склад відділення поліції, — розповідає Олексій Жертовський, начальник Недригайлівського відділення поліції, — ситуація ускладнювалась тим, що постраждалі не могли пояснити, з ким відпочивали, бо фактично були не знайомі. Надали лише прикмети. Тож ми ретельно прочісували місцевість, встановлювали можливих свідків, перевіряли раніше засуджених осіб тощо. Така робота дала свій результат. В чагарниках ми знайшли частину викрадених речей. Там же, неподалік  затримали першого зловмисника. При ньому був телефон потерпілого».

Вжитими заходами його спільника поліцейські затримали за декілька кілометрів від скоєння злочину…

Обох доставили до відділу поліції. Одному з нападників 22, іншому 25 років. Обидва судимі. Правоохоронці кваліфікували їх дії за ч. 2 ст. 187 КК України «Розбій». Наразі вирішується питання про оголошення підозри. За скоєне затриманим загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: