Сумський студент став найдорожчим футболістом України

14.09.2019

Захисник «Манчестер Сіті», студент СумДПУ ім. А. С. Макаренко Олександр Зінченко став найдорожчим українським футболістом. Авторитетний портал Transfermarkt.de оцінив гравця у 30 мільйонів євро, пише Ліга.нет.

У минулому сезоні Зінченко вдалося закріпитися в основному складі «Манчестер Сіті» — одного з найсильніших клубів планети. У 2018-2019 роках Олександр виграв із «городянами» 6 трофеїв: 2 чемпіонські титули, 1 кубок Англії, 2 кубка Ліги і 1 суперкубок.

Крім того, Олександр отримав місце в стартовому складі збірної України. У минулих двох матчах за головну команду країни Зінченко двічі забив: збірній Литви і збірній Нігерії.

Примітно, що на початку літа Зінченко коштував на 10 мільйонів дешевше. Коли він починав робити перші кроки у дорослому футболі, граючи за російську «Уфу», то коштував більше ніж у 30 разів дешевше, ніж зараз, —  «усього» 800 000 євро.

У ТОП-5 найдорожчих українських футболістів також увійшли: Андрій Ярмоленко (20 млн, «Вест Хем», Англія), Віктор Циганков (20 млн, «Динамо» Київ), Руслан Малиновський (12,5 млн, «Аталанта», Італія ) і натуралізований бразилець Марлос (11 млн, «Шахтар» Донецьк).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: