«Еспресо.ТВ» оприлюднило 10 цікавих фактів із життя першого заступника Голови СБУ України із Сумщини

14.09.2019

Почали з чуток

За даними «Еспресо», «подейкують,що Бухарєв є кумом Євгена Кошового. А журналістка Тетяна Ніколаєнко стверджує, що дружина генерала – Олена Бухарєва є навіть сценаристкою «Студії».

Про освіту

Розпочинав навчання у Одеському електротехнічному інституті зв’язку ім. Попова, а закінчував вже у Київському вищому військовому інженерному училищі зв’язку.  У 2018 році отримав диплом юриста у Сумському державному університеті.

Про службу і політичні зв’язки

15 років прослужив у Службі безпеки України. Саме в цей період він отримав медаль від ФСБ Росії «За бойове співробітництво». Як каже сам Бухарєв, нагороду він отримав за участь у міжнародній спецоперації щодо припинення наркотрафіка. У цій операції, за словами, Бухарєва були задіяні спецслужби різних країн, у тому числі США, Росії, Європи та Нікарагуа.

З 2007 до 2010 року – перший заступник голови Державної податкової адміністрації, начальник податкової міліції. Саме в той період податковою керував тодішній соратник Юлії Тимошенко, колишній співвласник Брокбізнесбанку Сергій Буряк. З приходом до влади Віктора Януковича Бухарєв пішов на пенсію.

У березні 2014 року після приходу до Служби безпеки Валентина Наливайченко Бухарєв став його першим заступником, начальником головного управління боротьби із корупцією та організованою злочинністю. Кажуть, що тодішньому приходу в СБУ Бухарєв завдячує тодішньому в.о. голови держави Олександру Турчинову та генералу Андрію Кожемякіну. Після перемоги на президентських виборах Петра Порошенка Бухарєв був усунутий від посади.

У 2014 році брав участь у антитерористичній операції на Донбасі, зокрема, при звільненні Красного Лиману та Слов’янська.  У жовтні 2014 року за підтримки ВО «Батьківщина» обраний народним депутатом у одномандатному окрузі №162 (Сумська область). У нинішньому парламенті був головою підкомітету з питань боротьби з організованою злочинністю Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Пояснення Бухарєва щодо медалі ФСБ Росії

Про дружину

Дружина – Олена, за освітою педагог. Закінчила Київський педагогічний університет ім.Драгоманова. Викладає у Слов’янській гімназії у столиці. За даними журналістки Тетяни Ніколаєнко, Олена – сценаристка «Студії Квартал 95». У подружжя двоє дітей – син Олексій і донька Юлія. Бухарєва-молодша пробує себе у співочій кар’єрі.

Про статки

Відповідно до електронної декларації про доходи, торік Бухарєв заробив 817 тис. грн а його дружина — 91 тис. грн. Також Олена Бухарєва отримала півмільйона як відсотки з рахунку в Латвії, де зберігає $ 400 тис. Окрім цього, вона також зберігає майже 85 тисяч євро в Австрії. У готівці в родини Бухарєвих — $ 7 тис, 6 тисяч євро та 58 тис. грн.

У власності подружжя Бухарєвих є дві квартири у Києві (100 кв. м та 220 кв. м). Їм належить будинок на 700 кв. м і земля в селі Вишеньки під Києвом. Олена Бухарєва, як зазначає «Слідство.інфо», володіє нерухомістю в окупованому Криму. У 2011 році вона придбала квартиру в елітному житловому комплексі по сусідству з Лівадійським палацом в Ялті. Там, до речі, має квартиру й перша леді Олена Зеленська.

Донька Бухарєвих Юлія володіє земельною ділянкою та квартирою на понад 75 квадратних метрів у житловому комплексі DESNA residence у передмісті столиці.

Сім’я володіє чотирма автомобілями — два Lexus, Toyota Land Cruiser і Volkswagen Multivan 2017 року, вартістю від 1,3 млн, який Бухарєву передала в безоплатне користування Олександр Коротєєв. Він же торік подарував доньці Бухарєва Юлії два подарунки на майже в 1,5 мільйони гривень.

Владислав Бухарєв, який за 27 років ні дня не працював у комерційних структурах, подарував доньці два подарунки на понад 15 млн грн. Ймовірно, мова йде про столичну квартиру на 219 кв. м, власницею якої стала дівчина.

Важливі «неголосування» у Раді

За даними Центру протидії корупції, у кріслі народного депутата України не голосував за дозвіл на арешт депутатів Розенблата, Полякова і Онищенка, за зняття імунітету з депутатів Вілкула, Дунаєва, Дейдея та Березкіна та за притягнення до кримінальної відповідальності депутата Лозового.

Зв’язки зі «слугами народу»

Понад 10 років Владислав Бухарєв знайомий із Володимиром Зеленським і його «Студією Квартал 95». Починаючи із 2009 року, щорічно, «кварталівці» за підтримки нинішнього керівника Служби зовнішньої розвідки, беруть участь у благодійних концертах у рідному для генерала Лебедині, а точніше — у селі Підопригори.

Олена та Юлія Бухарєви з Володимиром Зеленським під час виборчої кампанії 2019 року. Фото із Facebook Бухарєва

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: