Микола Войтенко: Маю надію, що спільними зусиллями ми знайдемо ресурси, аби відновити фінансування чорнобильців

15.09.2019

У поточному році планується завершити встановлення вікон у Сумському обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення. На нові енергозберігаючі віконні блоки, яких тут близько двохсот, за ініціативи обласних депутатів від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, які вже не перший рік опікуються питаннями допомоги чорнобильцям, виділили 1,5 мільйона гривень.

Щорічно лікування у медзакладі проходить майже три тисячі чорнобильців Сумщини. Вони запевняють, що останнім часом лікарня стала значно кращою і за тридцять років реабілітації чи не вперше бачать такі кардинальні зміни. У диспансері замінили поли, зробили ремонт, придбали обладнання, закупили нові меблі, спеціалізовані ліжка, енергозберігаючі вікна.

Металопластикові конструкції в лікарні розпочали встановлювати влітку минулого року. Олександр Супрунов – генеральний директор компанії-підрядника каже, що вікна зробили спеціальні, рекомендовані для лікувальних закладів. Їх дуже зручно мити дезінфікуючими розчинами. Склопакети заповнені аргоном для покращення термоізоляції, а відкоси зроблені з термопанелі.

Депутат Сумської обласної ради, представник ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Микола Войтенко говорить: «З одного боку ми створюємо комфортні умови для перебування хворих, підтримуючи температурний режим в приміщеннях, з іншого – під час опалювального періоду це буде значна економія бюджетних коштів на теплоносії».

На черзі – заміна вікон на технічному поверсі та підвальному приміщенні, де знаходиться лікувально-фізкультурний кабінет.

«Я маю надію, що нова влада і наша політична сила спільними зусиллями знайдемо ресурси, щоб належним чином відновити фінансування і чорнобильців, і закладів, які опікуються їхнім лікуванням. Відповідно до діючого законодавства, ніхто не має права зменшувати права і соціальні стандарти людей. Над чим ми й будемо працювати», — запевнив Микола Войтенко.

Цьогоріч, окрім вікон, за ініціативи обранців облради з групи ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ, виділено 500 тисяч гривень на ремонт приміщень в диспансері. Ще півмільйона спрямовано на закупівлю сучасного обладнання в офтальмологічний кабінет.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
22.04.2024 Вночі зафіксовано обстріл Середино-Будської громади

Коментарі: