З резерву — у стрій. Як тривають навчання резервістів на базі 58-ї ОМПБр

16.09.2019

Активно тривають навчання резервістів на базі 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Гетьмана Івана Виговського.

Про це повідомляє прес-центр оперативного командування «Північ».

Військовозобов’язані оперативного резерву першої черги прибули на збори в бригаду тиждень тому. Здебільшого це раніше звільнені з військової служби  солдати, сержанти та офіцери з Сумської області, а також з інших північних областей України. Є навіть резервіст з Хмельниччини. Понад 60% — ті, хто раніше служив саме в 58-й. А ще цього разу особовий склад ОР-1 поповнився двома жінками — психологом та медиком.

Резервісти були розподілені на посади як в окремі батальйони бригади, та й у власне управління та його підрозділи. Тренуватися хлопці та дівчата будуть протягом двох тижнів. І за цей час відпрацюють вправи зі стрільби з різних видів зброї та військової техніки, згадають тактику ведення бойових дій, надання медичної допомоги та ін. Навчання резервісти проходять у складі розрахунків, відділень, взводів, рот, батальйонів. Усе – згідно з планом бойової підготовки. затвердженим командувачем оперативного командування «Північ» на 2019 рік.

Як розказують самі резервісти, організацією зборів та власне навчанням задоволені. Без проблем отримали військову форму, зброю та засоби індивідуального захисту. Годують також добре. До речі, навіть не зважаючи на те, що 58 бригада в останній момент не встигла перейти на оновлену систему харчування за каталогом. Також пройшли медичне обстеження і, до речі, не всі потрапили до строю – деякі через незадовільний стан здоров’я змушені були повернутися додому.

Після закінчення зборів військові згадають, а де й покращать свої бойові навички, а ще й отримають за це грошову винагороду. До речі, поки резервіст вдосконалюється на полігоні, середня зарплата за його місцем роботи зберігається. Певну виплату отримають і тимчасово безробітні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: