Сумщина долучилася до тижня протидії булінгу

16.09.2019

В Україні розпочався тиждень протидії булінгу. Він триватиме до 20 вересня.

Закон проти шкільного цькування був прийнятий у грудні 2018 року. На Сумщині жодного випадку притягнення відповідальності за булінг не зафіксовано. Про це повідомив начальник ювенальної поліції Сумської області Сергій Тарасенко: «Звернення були, однак у ході проведених перевірок факти булінгу свого підтвердження не знайшли. Це були одиничні випадки внутрішніх конфліктів. Тобто потрібно розрізняти булінг і внутрішній конфлікт. Різниця в тому, що булінг має системний характер і характер нерівності. А при внутрішньому конфлікті сторони можуть адекватно і симетрично відповідати одне одному. А булінг носить систематичний і асиметричний характер».

В Україні перше судове рішення винесене цьогоріч у лютому. Всього станом на початок вересня українськими судами розглянуто 197 справ про булінг. У половині випадків накладено стягнення, решту справ відправили на доопрацювання або закрили через відсутність складу правопорушення чи сплив строку давності. У рамках тижня протидії булінгу правоохоронці планують зустрітися з учнями та вчителями, аби розповісти, що це за явище і куди потрібно звертатися по допомогу. Такі заходи відбудуться по всій області. У деяких із них візьмуть участь представники організації, яка надає безкоштовну правову допомогу, зокрема, консультує за телефоном гарячої лінії.

«На телефонну лінію в нас були саме такі звернення щодо булінгу, ми консультували людей. Також крім надання юридичної допомоги ми можемо надати телефони, тому що люди потребують і психологічного відновлення, якщо вони стали жертвами булінгу. Якщо виникнуть деякі питання в будь-якої особи щодо булінгу, щодо протидії булінгу, вони можуть зателефонувати 0800213103. Цей номер є безкоштовним, з будь-якого телефонного носія», — говорить заступник директора регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону

Коментарі: