Білопільські енергетики врятували життя чоловіку

17.09.2019

Інспектори Білопільської дільниці ПАТ «Сумиобленерго» Максим Марченко та Олександр Омеляненко врятували життя 37-річному жителю Білопілля. Йому стало зле на вулиці, а енергетики саме проїжджали поруч. Побачивши, що чоловік упав, Максим і Олександр одразу ж надали йому домедичну допомогу та викликали швидку. Чоловіки розповідають, що їм допомогли професійні навички, адже рятувати життя – одне з головних умінь енергетика. Детальніше ця історія небайдужості та людяності описана в газеті «Білопільщина».

«Сталося це 9 вересня в районі сумської траси поблизу колишнього сирзаводу. Працівники редакції зв’язалися з одним із рятівників, інспектором Білопільської дільниці філії «Лебединський район електричних мереж» Максимом Марченком, щоб детальніше дізнатися про цей випадок.

— На початку робочого дня я й колега Олександр Омеляненко автомобілем виїхали з нашої дільниці на завдання. Чоловіку, який їхав на велосипеді узбіччям, стало зле, можна сказати, прямо на наших очах, і він упав. Довелося розвернути автомобіль й вирушити на допомогу.У чоловіка був відсутній пульс і він не дихав. Сказати, що ми не розгубилися, я не можу, адже погодьтеся: не щодня таке трапляється. Та все ж вдалося зосередитися й зробити штучне дихання й зовнішній масаж серця. Викликали «швидку», а далі вже справа – за медиками.

— Звідки у нас такі навички з надання допомоги?

— Це пов’язано з професійною діяльністю, адже маємо справу з електричним струмом. До слова, практичні заняття з виконання реанімаційних дій із потерпілими у нас на робочих місцях проходять щороку. Ось і знадобилися знання й уміння…

На щастя, цього разу людину врятувати вдалося. Можна сказати, чоловік народився вдруге. Водночас пригадується й трагічний випадок: жінка впала на вулиці, й усі наші зусилля з надання допомоги виявилися марними…

Як повідомив завідувач неврологічного відділення центральної районної лікарні Олександр Торопенко, 37-річному білопільчанину була надана необхідна невідкладна допомога в повному обсязі й наразі він потребує подальшого лікування».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: