Що відомо про нового керівника поліції Сумщини?

17.09.2019

Як ми повідомляли, сьогодні, 17 вересня, наказом голови Нацполіції очільником поліції Сумської області призначили Руслана Пинягу.

Народився полковник поліції Руслан Пиняга в Херсонській області 18 березня 1974 року. З 1992 по 1994 рік був курсантом в Херсонському училищі МВС України. У 2002 році закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «правознавство».

Свою трудову діяльність розпочав відразу після навчання, у 1994 році. Спочатку став дільничним інспектором в Херсонській області. Потім був оперуповноваженим карного розшуку теж у Херсонській області. З 2002 переїхав до Київщини, де працював оперуповноваженим. У 2015 році став начальником Управління карного розшуку Київської області. У 2016 став працювати в Сумах. Був заступником Миколи Лушпієнка. Із 2018  до сьогоднішнього призначення був заступником начальника Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Руслан Пиняга є кандидатом юридичних наук, повідомила начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції в Сумській області Ельвіра Біганова.

У декларації Руслана Пиняги за минулий рік у розділі «члени сім’ї» вказані дружина та син. Алла Пиняга працює в медичному закладі, а син  —  у Національній академії внутрішніх справ. У цій же академії за сумісництвом працює і сам полковник, минулоріч заробивши тут 48,2 тисячі гривень. Згідно з декларацією, в органах поліції за минулий рік Руслан Пиняга отримав 376,8 тисяч гривень зарплатні. Відповідно до декларації Руслан Пиняга є учасником бойових дій. Має квартиру в Києві та дві земельні ділянки – у Мар’їнці Полтавської області та селі Хотів Київської області.

Як голова Нацполіціі Князєв «потроллив» генерала Лушпієнка і чому останній «кихикав»

Як голова Нацполіціі Князєв «потроллив» генерала Лушпієнка і чому останній «кихикав»

Опубліковано Суми Сьогодні / Sumy.Today Вівторок, 17 вересня 2019 р.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: