Держекоінспекція судиться із заводом на Сумщині через смердючі відходи

18.09.2019

У Сумському окружному адмінсуді відбулося засідання за позовом Державної екоінспекції області до Попівського експериментального заводу з вимогою повного зупинення використання місць накопичення відходів заводу через порушення екологічного законодавства. На засідання не з’явилися представники заводу. Слухання почали без їх участі.

«Три було перевірки, ми все що могли: притягували до адміністративної відповідальності, надаємо приписи, все, що у нас є, держава які нам надала повноваження, ми їх реалізували. Ми вважаємо, що саме такий захід державного реагування, як тимчасове зупинення, можливо, буде сприяти тому, що вони будуть усувати виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства», — говорить завідувач сектора правового забезпечення Державної екоінспекції Сумщини Дмитро Матюха.

«Оскільки є заява представника — Павла Борисовича Шабан, який визнається керівником цього підприємства самим позивачем — суд зобов’язаний для забезпечення процесуального права відкласти розгляд справи», — зазначив суддя Сумського окружного адмінсуду Микола Шаповал:

Слухання справи перенесли на 25 вересня.

Нагадаємо, через те, що на Попівському спиртзаводі тривалий час у відстійники з відходами – так, званою бардою, зливають каналізацію, цього спекотного літа почав виділятися різкий сморід, який відчули і мешканці Конотопа. До екоінспекції надійшло вісім скарг від городян. 8 серпня під стінами заводу пройшов мітинг з вимогою закрити завод. На завод виїжджала і комісія працівників Держпродспоживслужби, яка також виявила порушення технологічного процесу. За позовом цієї служби до заводу також розглядається справа з вимогою зупинити виробництво.

Про причини свого неприбуття до суду і позицію по справі тимчасово виконуючий обов’язки директора «Попівського експериментального заводу» Павло Шабан сказав телефоном: «У зв’язку з хворобою, крім мене, більше ніхто не може представляти інтереси. Закрити підприємство, тому що не оновлений паспорт, нам було дано мало часу на оновлення приписами. Вся документація, що нам не вистачало, вся в роботі, зараз усе це ми почали розроблювати».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: