Книги про спортсменів-олімпійців виховують здорову і сильну націю, упевнений Олександр Стрельченко

18.09.2019

Олімпійську славу Сумщини вшановували сьогодні в обласній філармонії. Захід, де головними героями були спортсмени-олімпійці та відомий письменник, заслужений журналіст України Олександр Вертіль, зібрав повний зал. Сюди прийшли самі винуватці свята, шанувальники спорту, молодь та представники обласної і міської влади.

Депутат обласної ради, керівник обласної організації ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко, який сам є майстром спорту з вільної боротьби, представляв Сумщину на змаганнях найвищого рівня, подякував Олександру Вертілю за його значиму працю. Він висловив слова вдячності олімпійцям, які принесли славу області та молодим спортсменам, що підхопили прапор перемоги і сьогодні гідно виступають на чемпіонатах. «Ми шалено радіємо за ваші успіхи і маю надію, що ці книги стануть для вас повчальними», — звернувся до них депутат.

У ході свого виступу опозиціонер подякував Олександру Вертілю і згадав, як вони зустрілися з ним після того, як обласний обранець прочитав книгу «На гребені хвиль. Олександр Шапаренко». Тож запропонував продовжити проект і випустити ще нариси про видатних спортсменів. «Я вдячний депутатському корпусу, його голові Володимиру Токарю, голові бюджетної комісії Миколі Березіну за підтримку, бо такі книги потрібні нашій молоді. Вони виховують здорову і сильну націю», — мовив депутат.

За останні декілька років на книги було виділено з обласного бюджету більше півмільйона гривень. Утім депутати зупинятися не планують і виділятимуть кошти на книговидання й надалі.

У святі взяли участь Олександр Шапаренко й Олена Петрова. Вони дякували автору за книги, спілкувалися зі своїми прихильниками.

Олександру Вертілю заступниця голови облради Тетяна Головко вручила відзнаку обласної ради «За заслуги» ІІІ ступеня і квіти, а заступник міського голови Сум – Подяку Сумської міської ради з нагрудним знаком.

Авторству Олександра Вертіля належать чотири книги, присвячені зіркам спорту нашого краю: «Сумщина олімпійська: «CITIUS, ALTIUS FORTIUS», «На гребені хвиль. Олександр Шапаренко», «Володимир Голубничий: 20 кілометрів до тріумфу», «Олена Петрова: срібний сніг».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: