У Конотопі чоловіка судитимуть за моральне знущання над матір’ю

19.09.2019

Конотопською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 38-річного чоловіка, який систематично вчиняв психологічне насильство над своєї матір’ю.

Встановлено, що обвинувачений проживає в одному будинку разом зі своєю 58-річною матір’ю в м. Конотоп. Неодружений та ніде не працюючий чоловік, який нерідко буває у стані алкогольного сп’яніння, систематично ображає свою матір, зокрема висловлюється на її адресу нецензурною лайкою тощо.

«Лише за останній чотири місяці жінка тричі викликала співробітників поліції, щоб вони вгамували її сина. Прибувши за викликом, правоохоронці складали стосовно порушника адміністративні протоколи. Відтак його вже тричі притягнуто до адміністративної відповідальності за домашнє насильство. Спочатку він сплачував штраф, потім провів 7 днів під арештом, однак ображати матір так і не припинив», – розповіла прокурор Конотопської місцевої прокуратури Наталія Бондаренко.

Дії чоловіка кваліфіковано за ст. 126-1 (домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи) КК України. Цього разу за скоєне йому загрожує до 2 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: