На Сумщині стартував фестиваль «Кролевецькі рушники”

19.09.2019

З 19 по 22 вересня у Кролевці пройдуть заходи Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Кролевецькі рушники».

Програма фестивалю — насичена й цікава. Відкриття фестивалю відбулося традиційно на території музею кролевецького ткацтва. Після урочистого відкриття фестивалю в районному будинку культури розпочався Міжнародний конкурс пісенної творчості «Мелодії вічності».

Значна частина фестивального часу присвячена популяризації кролевецького рушника. У рамках фестивалю відбудеться мистецько-дискусійна платформа за участю майстрів, науковців, поціновувачів ткацького ремесла. Мета заходу – поєднати минуле рушника і його сучасним, показати спадкоємність поколінь. Презентацію свого закладу та майстер-класи із ручного переборного ткацтва проводитимуть майстри – учні ДПТНЗ «Кролевецьке вище професійне училище» та їх наставників.

До фестивалю фахівцями музею кролевецького ткацтва традиційно готується кілька друкованих видань, презентація яких пройде під час заходу.

У суботу, 21 вересня, фестивальне дійство розгорнеться на площі Миру біля районного будинку культури. В рамках локації «Ласкаво просимо!» – виставка майстрів прикладного мистецтва та виступи фольклорних колективів Сумщини. На сцені районного будинку культури – концертна програма «Україна в кролевецькім рушнику», за участю провідних митців України. Увечері відбудеться вуличний концерт на проспекті Миру, де цього дня святкуватимуть День мікрорайону.

Завершується фестивальна програма традиційним гала-концертом «Рушникова душа України».

Протягом фестивальних днів працюватимуть різнопланові виставки та виставки-продажі. У музеї кролевецького ткацтва експонуватиметься виставка ікон та божників. В районному будинку культури будуть оформлені виставки: тканого рушника від заслуженого майстра народної творчості України Олени Петрової, короваїв та старовинних рушників від сільських громад, робіт молодих митців – майстра різьблення по дереву Сергія Шкури та юної художниці Анни Коноваленко.

У закладах освіти та культури – творчі зустрічі з літераторами-земляками, презентації їх творчих доробків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: