У центрі Сум продовжують зводити будівлю, яку мали демонтувати

19.09.2019

На незаконне будівництво біля 12 школи, яке за рішенням Сумського виконкому місяць тому мали демонтувати, продовжують завозити матеріали. За словами директорки Сумської школи № 12 Ірини Губської, до приміщення, яке розбудовується у вівторок, 17 вересня, заносили арматуру:

«Ми зараз з вами знаходимось на території навчального закладу, бачимо, що в притул до навчального закладу побудована стіна будинку, який обіцяли зруйнувати і в цій стіні ми бачимо двері, і в себе на подвір’ї ми побачили вантажівку, яка розвантажилась. Розвантажувалась арматура, робітники через оці дверцята проносили до об’єкту. Але, наскільки я знаю, об’єкт повинен бути заморожений, тому що договір оренди підприємцям не подовжено».

Продавчині магазинів, які працюють у приміщенні, що реконструюються, не знають про власника приміщення.

За словами Ірини Губської, оренда землі підприємству по вулиці Шевченка, 18 не продовжена, а податки за її користування в міський бюджет не надходять. На сайті сумської мерії розміщений дозвіл на реконструкцію цього приміщення, зареєстрований у січні 2016 року. А в липні 2017-го закінчився строк оренди земельної ділянки, яку орендарю не подовжили. За документами мерії, замовник реконструкції – ТОВ «Бавар SL”, за цим кодом у реєстрі Мін’юсту зареєстровано підприємство «Суми Бізнес Інвест», власниками якого є Світлана Вардаєва та Ігор Касьяненко. У червні цього року підприємство припинило існування. Його правонаступниками стали «Суми Капітал» і «Суми Капітал-М» із тими ж засновниками. Світлана Вардаєва та Ігор Касьяненко говорити з нами телефоном відмовилися.

Як повідомив заступник начальника Держархбудконтролю Сум Валерій Скоромний, на сьогодні інспекція ще не встановила власника приміщення, щоб вручити рішення про демонтаж.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: