Молдаванин пропонував сумським прикордонникам хабар у 200 євро

21.09.2019

Сьогодні в пункті пропуску «Бачівськ» охоронці кордону Сумського загону зафіксували спробу втягування прикордонників у протиправну діяльність.

Під час проведення прикордонного контролю громадянина Молдови, який в пішому порядку прибув до пункту пропуску «Бачівськ» на вхід до України, вартові кордону виявили наявність в наданому чоловіком паспортному документі 38 відміток Держприкордонслужби України про перетинання державного кордону України з ознаками підробки.

У ході з’ясування походження підроблених відміток, іноземець, з метою не притягнення його до кримінальної відповідальності за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів, та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України, запропонував прикордоннику неправомірну винагороду в сумі 200 євро, вклавши їх до свого паспорту.

Наразі вартові кордону вжили всіх необхідних заходів для припинення виявленого правопорушення, а самого правопорушника передали працівникам поліції, які й займаються об’єктивним з’ясуванням вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 358 та 369 КК України.

Сумський прикордонний загін звертається до усіх громадян з проханням не пропонувати кошти посадовим особам Держприкордонслужби України за прийняття неправомірних рішень, а у разі вимагання хабара негайно повідомляти на телефон гарячої лінії служби «Довіра» за номером: 0 800 218 808 – багатоканальний номер (для безкоштовних дзвінків з мережі фіксованого та мобільного зв’язку на території України).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: