Drag racing: хто став володарем Кубку Сумщини? (Фото)

22.09.2019

Найсильніші пілоти і найпотужніші авто з усієї України зустрілися на території злітної смуги «Аеропорт Суми». У суботу, 21 вересня, відбулися змагання з автоперегонів на прискорення швидкості DRAG RACING. Організатори заходу підготували для гостей заходу автомотовиставку та тематичні фотозони. Охочих сфотографуватися з тюнингованими гончими автівками виявилося чимало.

«Видовищно! На змаганнях з драг-рейсингу я вперше, спостерігаю за перегонами автівок – дуже цікаво. Особисто я люблю BMW, тому вболіваю за всіх учасників на автівках цієї марки», – поділився Ігор. Мотоциклісти Сум без належності до клубів також стали учасниками заходу.

«Мотоцикли – це гарно, потужно, шумно, викликає захопливі емоції у сторонніх людей. У цьому році перша практика заїздів між автомобілістами та мотоциклістами. Я вперше беру участь у змаганнях, надів усю екіпіровку, сподіваюся усе буде безпечно та без травм. На змаганнях цього разу з тіткою», – розповів Ігор Гуцан. Його тітка Вікторія розповіла, що займатися мотоспортом розпочали лише заради племінника.

«Я, однозначно, ще не професіонал, займаюся з минулого року. Емоції, драйв вітер, швидкість – усе подобається. Сьогодні більше у групі підтримки, адже Ігор вперше бере участь у перегонах». Вікторія їздить на мотоциклі Kawasaki Ninja (150 км/год), а ось в Ігоря транспорт серйозніший – Yamaha MT-10 (275 км/год).

Сумчани та гості міста у перервах між гонками позували біля автівок, мотоциклів та біля зірок заходу: Мед Макс від Sumy Racing Team та легендарний «Запорожець» ZAZ GTR. Зазначимо, сумчанин Сергій Соловченко, який виступав на своєму ZAZ GTR, нещодавно на чемпіонаті Молдавії в місті Бельці переміг Ігоря Брабию (чемпіона Молдови, Румунії, Угорщини) з часом проходження Квотера 8.2 секунди та швидкістю на фініші за 300 км/год.

BMW M3 сьогодні вдруге на змаганнях. Автівка в процесі збільшення потужності. «Поки що мій результат 12.1, задній привод. Автоспортом займаюся вже чимало, в Дніпрі я організовує подібні змагання та маю власну детейлінг студію. В Сумах не вперше, торік здобув 2 кубки на автівці Mitsubishi Lancer Evolution. Попередня автівка була швидша, але менш надійна, а ось БМВ – стабільніша», – Дмитро Палєшко.

«Нас на перегони привіз батько, він полюбляє автоспорт, тому й прищеплює нам любов до подібних заходів. І мені сподобалося, море емоцій. Найбільше запам’яталися Audi: чорна, сіра, а особливо синя (матова)», – поділилася Ірина. Елегантний зовні й такий швидкий автомобіль Audi s8+ притягував жіночі, і не тільки, погляди протягом усього дня.

Максимальна швидкість автівки київського гонщика – 330 км/год. «У перегонах я участь беру дуже давно – з 2011 року. Сьогодні на “квотері” швидкість була 226 км/год. Дистанцію подолав за 10.3 секунди – поки що найкращий результат», – поділився Олексій Куніцин.

Впевненими заїздами Олексій дійшов до фіналу. За 1 місце змагалися Audi та Mercedes і абсолютну перемогу здобув Олексій Куніцин, оновивши власний рекорд, та отримавши головний приз – “Кубок Сумщини” та сертифікат на 10 000 гривень.

Глядачі залишилися під враженнями від швидкісного видовища. Подивитися на змагання прийшли тисячі людей.

sumypost.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: