Камера зафіксувала, хто підібрав втрачений гаманець із грошима

23.09.2019

Завдяки відеоспостереженню чимало людей у Глухові запобігли великого лиха. Розповімо про випадок, який трапився нещодавно з гостем міста, в якому він був проїздом, прямуючи до однієї з європейських країн. Коли на Глухів лягали сутінки, чоловік вирішив скупитися у нічному магазині біля автостанції. Придбавши харчі, пішов, але невдовзі повернувся – попити кави.

При розрахунку ж виявив пропажу свого гаманця, де, окрім всілякого дріб’язку, знаходилося ще декілька тисяч гривень, певна сума в іноземній валюті, паспорти, документи на машину. Ситуація, погодьтеся, катастрофічна. Втім, потерпілий не розгубився і попрохав власника торговельного закладу переглянути відеозапис камер спостереження. А ті чітко зафіксували, як осоружний гаманець випадає з сумки, куди його поклав господар після перших відвідин «нічника», і невдовзі його підіймає незнайомий хлопець… хоча який незнайомий – один з присутніх його пізнав, і навіть згадав адресу. Не сказати щоб щасливий — але таки господар знахідки (якщо відверто, до гаманця він навіть і не заглянув) був уже на підході до свого будинку на Синявці, коли біля нього зупинився легковик.

З нього вийшов власник гаманця. Далі були невимушене спілкування, взаємні пояснення. У підсумку, гроші й документи опинилися там, де їм і належало бути. Тож можна пересвідчитись, наскільки ефективним може бути використання відеокамер, наскільки це допомагає людині справитися з непростим життєвим випробуванням. Годі, мабуть, казати, наскільки масштабнішим та якіснішим може бути ефект від загальноміської системи відеоспостереження, запровадження якої передбачає програма «Безпечне місто».

kourier.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: