У Ромнах суд позбавив батьківських прав «матір-зозулю»

23.09.2019

Таке заочне рішення було ухвально судом стосовно 33 річної жінки, яку позбавлено батьківських прав стосовно її неповнолітніх дітей (синів) та стягнуто аліменти у твердій грошовій сумі в розмірі по 1013,50 грн. щомісячно на кожну дитину з моменту подачі позову до досягнення дітьми повноліття, повідомляє прес-служба Роменського міськрайонного суду.

До суду з позовом, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, звернувся співмешканець горе-матері. Свій позов чоловік мотивував тим, що з весни 2015 року жінка (відповідачка) пішла з дому, залишивши своїх малолітніх дітей на нього, чоловіка з яким разом проживала.

З того часу жінка до дітей не з’являлася. Рішенням виконавчого комітету Роменської міської ради Сумської області неповнолітнім дітям було надано статус «дитина, позбавлена батьківського піклування» та призначено опікуном над ними позивача.

Мати дітей ухиляється від виконання батьківських обов’язків, участі у вихованні своїй синів не приймає, батьківські збори та виховні заходи не відвідує, навчанням та здоров’ям дітей не цікавиться, матеріально не забезпечує, діти проживають разом з позивачем, та знаходяться на повному його утриманні.

Відповідачка в судове засідання не з’явилася, хоча належним чином повідомлялася про розгляд справи, будь яких клопотань чи заяв суду не направляла, відзиву на позов не подавала.

В судовому засідання були допитані у присутності педагога неповнолітні діти, які надали пояснення, що мати поїхала і нічого їм не повідомила. Останні п’ять років вони її не бачили, з нею не спілкувалися, вона ніколи їм не телефонувала, їй відома адреса, де вони проживають, але вона не приїжджала до них, де вона знаходиться їм невідомо. Хлопці не заперечували проти позбавлення їхньої матері батьківських прав.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, дійшов до висновку про задоволення позовних вимог позивача.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: