На Сумщині промишляла київська банда «мікросхемщиків»

23.09.2019

До поліції Глухова за допомогою звернулася 38-річна місцева жителька. Жінка розповіла: на продовольчому ринку, де вона працює реалізатором м‘яса, до неї підійшов невідомий чоловік. Він представився продавцем мікросхем для комп’ютерної техніки, і попросив допомоги. Він начебто запізнювався на автобус, тож просив залишити у неї в кіоску на тимчасове зберігання свій товар. Натомість просив у заклад залишеного товару його вартість в сумі 28 тисяч гривен. За словами останнього, пізніше до неї підійде покупець його товару, забере мікросхеми, а їй поверне гроші. Чоловік був такий переконливий, що продавчиня погодилась на його прохання, зібрала та віддала йому зазначену суму. Проте пройшов обумовлений час, але «покупця» так і не дочекалась, відтак, змушена була шукати допомоги у правоохоронців.

«Інформацію про цю подію ми негайно зареєстрували і розпочали комплекс термінових оперативно-розшукових заходів, в ході яких з‘ясували, що чоловіків було кілька, і пересувалися вони на іномарці темно-сірого кольору, — розповідає Руслан Пиняга, начальник ГУНП в Сумській області. — На розшук підозрюваних та автівки було зорієнтовано весь особовий склад поліції області, відпрацьовувались вокзали, готелі, автошляхи як у напрямку обласного центра, так і в напрямку столиці. І такі злагоджені дії багатьох підрозділів дали свої результати: схожий Volkswagen Passat було помічено у Ромнах. Машину зупинили місцеві полісмени, в салоні іномарки, окрім водія, перебувало ще троє пасажирів – всі жителі столиці».

Як з‘ясували правоохоронці, чоловіки самі вигадали досить «робочу» схему обману, котра приносила їм чималий зиск. Називали себе продавцями мікросхем для комп’ютерної техніки та виманювали гроші у довірливих громадян.

У поліції вже довели їх причетність до вчинення кількох таких злочинів у Ромнах та Конотопі, й перевіряють на предмет скоєння аналогічних злочинів на території інших областей України.

Наразі всі підозрювані в рамках досудового слідства затримані за ст. 208 КПК України і перебувають в ІТТ міста Глухів, машина поміщена на спецмайданчик. Поліцейські готують матеріали для оголошення затриманим підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України, та встановлюють причетність киян до інших аналогічних злочинів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: