На Сумщині через відмови батьків 727 дітей досі не отримали щеплення проти кору

23.09.2019

Задля уникнення можливого спалаху кору не імунізоване до цього часу населення Сумської області має змогу додатково отримати безоплатне планове щеплення. До кінця року запланований показник щеплень має становити 100%

Сумська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила календарний план додаткових заходів щодо імунізації населення Сумської області проти кору, що передбачає щеплення осіб, котрі своєчасно не пройшли вакцинацію.

До 1 жовтня у навчальних закладах області будуть проведені тематичні батьківські збори. До 1 січня 2020 року обласному управлінню охорони здоров’я спільно з обласним Департаментом освіти і науки необхідно провести верифікацію списків дітей/студентів, які пропустили планові щеплення.

Фахівці обласного управління охорони здоров’я мають оцінити рівень забезпеченості області вакцинами та надати у відповідні інстанції розрахунки додаткових потреб у вакцині проти кору.

Згідно з кількістю невакцинованих осіб обласним управлінням охорони здоров’я будуть організовані, за необхідності, виїзні мобільні бригади для проведення додаткових заходів імунізації у закладах освіти протягом навчального року.

Довідково. Наразі щеплено проти кору понад 33 тисячі дорослих і лише 65% дітей віком 1 рік та 68% дітей віком від 6 років і старше. У зв’язку з відмовами батьків 727 дітей Сумщини досі не отримали планові щеплення проти кору.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: