Щепкінці вражали театралів на фестивалі «СвітОгляд»

23.09.2019

22 вересня Сумський обласний академічний театр драми та музичної комедії імені М.С.Щепкіна на запрошення організаторів заходу взяв участь у ІІ Всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва «СвітОгляд» (м.Сєвєродонецьк).

Щепкінці вже не вперше показують своє мистецтво глядачу Луганщини. Минулого року митці Академічного театру імені М.С.Щепкіна запропонували пластичний перформанс «Шинель» за однойменною повістю Миколи Гоголя (режисер А.Вусик), а цьогоріч шанувальники театру поринули у мистецький простір з комедійною грою «Відключені» та стали співучасниками цього неймовірного дійства. У ролях: Грейс — Владислав Писарев, Кемп — Дмитро Некрасов.

Як зазначили організатори фестивалю, мета заходу — представити глядачеві сучасний український театральний процес у його строкатому розмаїтті форм та жанрів.

Разом із сумчанами свої роботи на фестивалі презентували театральні колективи України з міст: Київ, Львів, Дніпро, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Чернігів та інші.

Треба зазначити, що з виставою «Відключені» щепкінці у 2019 році вже взяли участь у ІІІ Міжнародному театральному фестивалі камерних вистав “AndriyivskyFest” в Київському академічному театрі «Колесо» (м.Київ) та у VI Міжнародному фестивалі театрального мистецтва «Схід-Захід» на сцені Театру імені Ю.Словацького (м.Краків, Польща), де ця вистава визнана, як «NAJLEPSZY SPEKTAKL» (Найкраща вистава), а Владислав Писарев отримав Диплом «NAJLEPSZY AKTOR PIERWSZOPLANOWY» (найкращий актор першого плану).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: