Олександр Будник допоміг відремонтувати аварійний міст через річку Ворсклицю

24.09.2019

Міст через річку Ворсклицю, що у Тарасівці Великописарівського району, вже давно знаходився в аварійному стані. Це було надзвичайно незручно для місцевих жителів, бо він слугує для сполучення з Сумами, Тростянцем, Охтиркою. Через міст тарасівці ганяють на пасовисько гусей, худобу. Із сусіднього села Дернової Тростянецького району жителі ходять у Тарасівку на ринок.

Своїми силами місцеві мешканці ремонтували міст щовесни, але такого косметичного ремонту ледь вистачало до осені, а капітальний ремонт місцевий бюджет не потягнув би. Тому сільська рада розпочала шукати всі можливості, аби нарешті відновити аварійний міст.

Перші перемовини розпочалися з представниками сільгосппідприємства «Кернел» («Дружба-Нова»). Вони дали обіцянку, що виділять кошти на балки. Слово дотримали, і на рахунок Великописарівського «Агролісгоспу» перерахували необхідну суму.

Наприкінці квітня цього року на території Тарасівської сільської ради побували голова районної ради Дмитро Сипко і депутат обласної ради, голова фракції «Відродження» в облраді Олександр Будник. Олександру Анатолійовичу також показали злощасний міст, а сільський голова Олександр Панов особисто попросив обласного депутата про допомогу. В свою чергу Олександр Анатолійович пообіцяв докласти всіх можливих зусиль, щоб тарасівці вже цього літа були з новим мостом. Обіцяв — виконав.

Коли всі будівельні матеріали для ремонту містка були вже зібрані, сільська рада оголосила суботник. Прийшли зробити добру справу близько 60 чоловік, а двоє навіть приїхали на власних тракторах. Несподівано для всіх цього дня надійшла допомога від сільгосппідприємства «Суми-Агро» технікою «Маніту», якою досить швидко розібрали весь місток, а старе дерево витягли на берег і перевезли до сільської ради. У подальшому дерево буде використане для опалення сільради і сільського Будинку культури.

Люди трудилися з 8 ранку й до пізнього вечора, не покладаючи рук. Увесь цей час працівниці сільської ради та «Кернел» куховарили та пригощали людей гарячим обідом і ще смачною кашею.

Приємно, що на відбудову містка цього дня прийшли й жителі сусіднього села Дернової Тростянецького району.

Ось так, завдяки спільним зусиллям сільської ради, місцевих мешканців та сільгоспвиробників, підтримці депутата обласної ради, тарасівці та мешканці ближніх сіл тепер практично з новим мостом! Чудовий приклад для наслідування.

v-pisarevka.com

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: