У Конотопі закривають 30 пунктів збору відпрацьованих батарейок

24.09.2019

Впродовж п’яти років громадська ініціатива «Розвиток» разом з телекомунікаційною компанією «Зурбаган» збирала батарейки у Конотопі для подальшої утилізації. Але нині збір батарейок припиняють у 30 пунктах на невизначений термін.

Зазначають, що громадська організація «Всеукраїнська екологічна ліга», яка приймала відпрацьовані батарейки на утилізацію, закінчила грантову програму. Впродовж року шукали інші грантові програми, але безкоштовних зборів вже немає. За цей час накопичилась тона батарейок. Законодавство не дозволяє вивозити батарейки на утилізацію за кордон, що є проблемою.

«Без додаткового фінансування ми більше не маємо змоги збирати й відправляти батарейки. Зараз вирішуємо, що робити з тим, що накопичилось. Вартість утилізації — від 30 до 50 гривень за кілограм», — розповів представник громадської ініціативи «Розвиток» Олександр Ребров.

Єдиний пункт збору працюватиме у магазині Watsons в ТЦ Пасаж. З появою фінансування програму подовжать. Активісти публічно звернулись за допомогою до представників бізнесу, керівництва міста й області, а також до Міністерства екології та природних ресурсів України. Шукають шляхи розв’язання проблеми.

З листопада 2014 року у Конотопі облаштували 36 спеціальних пунктів збору використаних елементів живлення. Всю інформацію актуальну інформацію щодо пунктів збору та звіт про кількість зібраних батарейок публікували на сайті «Розвитку».

Активісти наголошують, що потрапивши в землю, звичайна пальчикова батарейка здатна забруднити 400 літрів води або 20 квадратних метрів ґрунту. Очищування забруднених ресурсів — справа не з дешевих. Набагато дешевше утилізовувати саме елементи живлення

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: