Жителька Сумщини зустріла вдома незнайомця

24.09.2019

Про крадіжку грошей в поліцію повідомила 40-річна жінка. Вона розповіла, що коли зі старенькою матір’ю порались у городі, до їх будинку проник невідомий чоловік. Заявниця його бачила, коли за якоюсь потребою зайшла до хати – той стояв за дверима у помешканні.

Вирішивши, що несподіваний візитер нічого не встиг поцупити, вона вирядила його на вулицю, після чого замкнула і хвіртку, і двері до будинку. І лише згодом, того ж таки дня, виявила зникнення 1 500 гривень зі своєї сумки.

За детальним описом зовнішності незнайомця, який надала потерпіла, правоохоронці встановили його особу. Це виявився неодноразово судимий за подібні злочини 26-річний житель іншого села Шосткинського району. Його розшукали та допитали. За словами підозрюваного, він приїхав до селища саме з метою скоєння крадіжки. Проходячи по одній з вулиць, помітив за парканом жінок на городі й вирішив, що в будинку нікого не має. Оскільки двері господині житла залишили незамкненими, безперешкодно увійшов до будинку, де знайшов і викрав гроші. А коли його застали у чужій господі, відбрехався тим, що ніби зайшов спитати, чи не продають хазяї пух та перо.

Наразі відносно чоловіка у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За скоєне йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Правоохоронці застерігають громадян: аби уникнути подібних «незваних гостей», потурбуйтеся про хоча б елементарні заходи безпеки. Виходячи з хати чи квартири, замикайте за собою двері, зачиняйте вікна, а власникам приватних садиб доцільно буде мати у дворі собаку, котрий в разі необхідності зможе відлякати потенційного злодія.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: