7 років тому в Суми повернулася чудотворна ікона «Хліб Життя»

25.09.2019

Сьогодні, 25 вересня, у Сумах відбулися урочисті богослужіння з нагоди Другого обрітення Малочернетчинського чудотворного образу Христа Спасителя «Хліб Життя».

Сім років тому до кафедрального центру повернулася чудотворна ікона, яка була прославлена як чудотворна у ХІХ ст. та майже сто років вважалася втраченою. З нагоди свята до Сум прибули православні ієрархи: архієпископ Шумський Іов, ректор Почаївської духовної семінарії, а також єпископ Білогородський Сильвестр, ректор Київської духовної академії та семінарії.

Напередодні увечері у Спасо-Преображенському кафедральному соборі розпочалося святкове всенічне бдіння, яке очолили митрополит Сумський і Охтирський Євлогій разом із виспокоповажними гостями у архієрейському сані. Архіпастирям спіслужило численне духовенство не лише Сумської, але й інших єпархій. Митрополит Євлогій прочитав канони утрені.

У сам день свята три ієрархи очолили Божественну літургію, на яку прибуло близько 150 священників, а також значна кількість богомольців. Після читання Святого Євангелія архієпископ Іов проголосив проповідь, у якій розповів історію вшанування чудотворної Малочернетчинської ікони на Сумщині, а також її богословський зміст. Були піднесені особливі молитви за мир в Україні.

За богослужінням до Святої Чаші приступило духовенство, а також велика кількість віруючих, що засвідчили єдність у Христі співпричастям Святих Христових Таїн.

Після завершення богослужіння відбулася хресна хода довкола собору із читанням Святого Євангелія. Святкування продовжилося трапезою: церковна громада кафедрального собору приготувала обід для усіх учасників урочистостей.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: