Антисанітарія і безлад: що показала перевірка кафе в центрі Сум

25.09.2019

Останнім часом збільшилася кількість скарг про отруєння після вживання страв швидкого приготування, придбаних в закладах, які виробляють шаурму, хот-доги, гамбургери, тістечка та ін.

В ході проведення позапланових заходів інспекторами Держпродспоживслужби було виявлено ряд порушень щодо дотримання оператором ринку гігієнічних вимог, а саме: в кафе «Фаст фуд Алі баба», що здійснює господарську діяльність на території ринку СКД., м. Суми, продавець, яка видавала товар і брала гроші працювала без рукавичок, робочі поверхні були брудні, стеля та витяжка перебували в занедбаному стані, з наявністю кіптяви, з відлущуванням фарби і іржі. Також було встановлено зберігання продукції з порушенням температурного режиму.

У кафе-барі «Дубай», що здійснює господарську діяльність по вул. Воскресенській, 8А, м Суми суб’єкт господарювання відмовлявся допускати інспекторів для проведення перевірки. Після виклику інспекторами поліції, і при ній було проведено захід, під час якого були виявлені такі порушення: відсутність медичних книжок у персоналу, холодильне обладнання без приладів вимірювання температури, кухня брудна, з накопиченням мотлоху, мундштуки кальянів миються разом із посудом брудними ганчіркою і скребком, робочі поверхні і обладнання покриті золою від приготування кальянів. За результатами перевірок інспекторами було складено приписи і протоколи про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, кормах, побічних продуктах тваринного походження, здоров’я і благополуччя тварин».

При повторній перевірці на виконання припису «Фаст фуд Алі баба» інспекторами було зафіксовано повне усунення оператором ринку всі зазначені в приписі невідповідності: був проведений капітальний ремонт із заміною обладнання, посуду і придбана спецодяг для персоналу. У кафе-барі «Дубай» при повторному інспектуванні інспекторів знову намагалися ввести в оману і не допустити до перевірки, мотивуючи тим, що не отримали документи після попередньої перевірки.

Після поштового підтвердження про отримання, фахівцям вдалося перевірити «Дубай» і зафіксувати антисанітарію і безлад — повне невиконання припису, про що був складений протокол, повідомляє сайт відомства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: